tag:blogger.com,1999:blog-1718017173554318561.post4564559189638042917..comments2016-05-04T09:51:40.389+02:00Comments on Rawfoodresan: Smaksensations-sallad! Och lite om Omega 3.Henrik och Jessicahttp://www.blogger.com/profile/02429374140358126797noreply@blogger.comBlogger2125tag:blogger.com,1999:blog-1718017173554318561.post-77651172728645744122010-04-28T16:06:48.012+02:002010-04-28T16:06:48.012+02:00Hej Johan och tack för att du delar med dig av tip...Hej Johan och tack för att du delar med dig av tips! <br /><br />Som vegetarian och gravid följer jag mitt järnvärde noggrant, och kompletterar min kost med både järn och b-vitaminkomplex (alltså alla b-vitaminerna i en tablett). Järnvärdet mäts också på varje besök hos barnmorskan, så det är lätt att hålla koll på. Jag ligger fortfarande bra till, men har fått öka dosen. Några bra tips jag har fått är att inte dricka mjölk eller kaffe i närheten av järnintag, samt att alltid ta c-vitamin i samband med detta. Detta är väl sådant de flesta redan känner till?<br /><br />Omega3 vill jag inte kompromissa med, eftersom jag inte har hittat otvetydiga svar, när jag har ansvar för ett annat liv, så därför äter jag kapslar från djuphavsfiskar. <br /><br />Det är bra att vi är allätare, då kan vi äta vad vi vill! Jag tror att vi alla har olika behov, och bara man lär sig att lyssna på kroppen så hittar man sin väg. Jag är t ex inte helt strikt med att undvika kött. Om jag i flera dagar i rad längtar efter kött, så tar jag till det. Jag tror på att lyssna på kroppens signaler, men att samtidigt testa om det är kroppen eller egot som vill ha. Det händer dock bara någon gång per år som begäret efter kött sätter in, och då är det konstigt nog korv jag vill ha, så kanske är det egentligen mättat fett kroppen suktar efter. Men under tiden jag varit gravid har det faktiskt hänt att jag velat ha kött flera gånger, och då har det fått bli så. Jag vill ge kroppen vad den behöver utan att inverka mer än nödvändigt på annat liv, miljö osv, men vill också ha en bra hälsa. Därav vissa kompromisser.<br /><br />Jag resonerar nog liknande när det kommer till Raw Food. När jag väljer det, vet jag att jag ger min kropp optimal näring. Samtidigt vill jag inte bli för strikt och göra mitt liv alltför besvärligt. Därför blir det en balans mitt emellan. Det blir nog snart ett inlägg med lite mer tankar om just detta.<br /><br />Kul med kommentarer!Henrik och Jessicahttps://www.blogger.com/profile/02429374140358126797noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-1718017173554318561.post-19385924856965081112010-04-27T09:50:30.465+02:002010-04-27T09:50:30.465+02:00Omega 3 är en grupp av fettsyror. De fettsyror som...Omega 3 är en grupp av fettsyror. De fettsyror som finns i Linfröolja skiljer sig från omega 3 fettsyrorna i fisk. Härom råder nog inget tvivel. Det som mycket av diskussionen går ut på är om kroppen kan omvandla fettsyrorna från linfröolja till samma sorts fettsyror som finns i fisk. <br /><br />I din situation skulle jag komplettera en vegetarisk kost med animalisk. människan är faktiskt en allätare :) Bara för att vi i modern tid äter groteska mängder kött behöver vi inte helt avstå från kött som komplement till en vegetarisk kost. <br />Jag talade med en läkare på förlossningen för några veckor sedan. Hon talade om att vegetarianer ofta kommer in med blodbrist. För att avhjälpa detta ger man järntillskott, men ofta stiger ändå inte järnvärdena. Detta beror på att en gravid kvinna som är vegetarian har svårt att få i sig B vitamin i tillräckliga mängder. Utan B vitamin, speciellt B-12 kan inte kroppen tillverka röda blodkroppar oavsett hur mycket järn man tillför. Komplettera med B vitamintillskott eller drick några glas mjölk om dagen. Eller ät ägg varje dag. <br /><br />Lycka till!formakroppen johanhttp://blogg.formakroppen.senoreply@blogger.com