onsdag 12 januari 2011

En solburgare från Californien lyser upp i magen

Så här såg inte hamburgaren ut som jag åt i helgen. :) Den här är betydligt nyttigare! "Sun Burger" från "Ani Phyo's Raw Food Kitchen". Mycket fibrer gillas av magen! Kolla in den boken.
Ha det bäst!

Henrik

- Posted using BlogPress from my iPhone

6 kommentarer:

 1. Brukar fortfarande kolla er blogg ibland:) Kommenterade för längesedan att jag ville börja med raw food men så fick jag extrema anfall och attacker i magen och under bröstet och visade sig att jag hade sjukt mycket gallstenar och alla fibrer osv gjorde allt hemskt! Men nu ska jag opereras i februari ÄNTLIGEN så efter det kan jag äta riktig mat, dvs mycket frukt och grönt. Nu kan jag bara dricka juice som bäst!

  Efter operationen ska jag äta massa raw food och inspireras från er blogg!

  Hoppas ni har det bra!

  SvaraRadera
 2. Vad kul att du fortfarande kikar in! Trodde nog att våra läsare gett upp vid det här laget, vi är ju verkligen inte frekventa i vårt bloggande...
  Vågar dessvärre inte lova att vi blir det nu heller, men jag ska verkligen försöka.

  Kramkram

  SvaraRadera
 3. Äh alla kan ha en bloggsvacka:) men ni har ju många tips i gamla inlägg för mig att läsa så det är kul att ni har den kvar även om ni inte hinner uppdatera!

  SvaraRadera
 4. Alltså Selma Sara är samma som livmoderskeppet, råkade blanda ihop mina konton här:)

  SvaraRadera
 5. Hej, jag var i veckan på en inspirationskväll med Erika Lagercrantz och har nu fått en massa energi för att starta så smått. Varför jag skriver till er är att Jessica skrev på introduktionen att hon var atopiker vilket jag också fått diagnosen, jag vägrar dock tro att man inte kan göra något åt det.

  Jag har eksem runt ögon och mun och i armveck. Mjölkprodukter har jag sedna 15 år tagit bort ur kosten och jag vet att av dem får jag utslag i armveck. men nu misstänker jag även gluten, vilket ör en stor sorg då min stora passion är att baka surdegsbröd.

  Skulle bli oerhört glad om Jessica hade tid att skriva tillbaka om hur hennes eksem påverkades av Raw food.

  Tack på förhand

  mvh Anna

  SvaraRadera
 6. Hej Anna!
  Ledsen att svaret dröjt. Har dock gått och funderat på din fråga.

  Kommer inte helt ihåg om jag hade några eksem när vi startade 100% raw food. Dock är jag helt säker på att jag inte hade det efter en månad.

  Mina erfarenheter och min intuition säger mig att ju mer naturligt jag kan leva, desto mindre påverkas min kropp och desto mindre inflammerade tillstånd (som ju eksem är ett tecken på) upplever jag. Kosten är ju en stor del av detta, men psyket hör ju också till. Med naturlig, olagad, vegetarisk kost, ett liv med så lite stress som möjligt och kanske viktigast av allt: Att sträva efter att se det positiva och hitta tacksamhet för det man har. Det är lätt att åka in i en negativ spiral när det kliar, kliar, KLIAR! Och det är då lätt att stanna kvar där, eftersom det är svårt att inte vara orolig över det. Och oron föder -ta da- eksem, eller hur?

  Jag började söka mig till alternativ medicin när jag var 19 år, efter att ha hört ordet kortison och "detta får man leva med" sen jag föddes. Har i olika omgångar blivit av med eksemen under långa perioder med hjälp av homeopatmediciner, som mycket varit mineraltillskott och genom att lägga om min kost. För 6 år sedan fick jag rådet att lägga av med rött kött, gluten och mjölk, med hänvisning till forskning om att olika blodgrupper har olika receptorer som känner igen saker vi får i oss som "vänner" eller "fiender". Fienderna attackeras för att skydda kroppen mot anfall, metaforiskt beskrivet. Då blir det inflammation, ofta i huden. Min blodgrupp, 0, är ursprungsblodet som stenåldersmänniskan hade. Då åt man ingen säd eller mjölk, därav är det svårare för folk med denna blodgrupp att hantera gluten och mjölkprotein. Efter detta har andra blodgrupper muterat fram, allt eftersom kulturerna har utvecklats. Jag var beredd att prova för att må bättre, och det har funkat bra för mig. Jag lade i samma veva gradvis av med allt kött. Idag äter jag fisk någon enstaka gång, i övrigt helt vegetariskt.

  Att raw food är en naturlig mjölk- och glutenfri kost var en av mina stora orsaker till att prova den. Här har jag hittat massor av bra alternativ till sådant jag skulle vilja äta.

  Att må dåligt är en väldigt stark motivation till förändring. För mig har det varit mer utmanande att stanna kvar i det bra när eksemen är borta, eller näst intill. Så jag svajar mellan en helt mjölk- och glutenfri kost, till att äta det då och då. Dock är jag nu inte helt eksemfri, och jag gissar att det i huvudsak beror på just detta.

  För att sammanfatta. Ja, jag tror att en vegetarisk gluten- och mjölkfri kost hjälper mig att må bättre. Likaså att ha en balans fysiskt och psykiskt. Dessutom tillsätter jag riktigt bra naturliga kosttillskott, för att försäkra mig om att jag får i mig alla vitaminer, mineraler, fytonutrienter och fettsyror jag behöver. Sist men inte minst, så tror jag att det jag tror på är det som fungerar. Och jag tror på att en naturlig kost är det bästa för mig. Ibland undrar jag om det hade funkat att äta en "vanlig" svensk kost lika bra, om jag hade haft övertygelsen att det vore det rätta för att ge det bästa till min kropp, men det är en helt annat ämne. Nog sagt för idag!

  Lycka till med letandet efter ditt optimala leverne för att få din kropp att blomstra! Hör gärna av dig igen om du har fler frågor. Om du bor i Göteborg eller i krokarna, maila gärna till rawfoodresan@gmail.com, så kanske vi kan ses nån gång. :)

  SvaraRadera