söndag 12 september 2010

Ett barn med Superhälsa inspirerar


Igår var jag och Jessica hemma hos Erica Palmcrantz Aziz och åt en ljuvlig brunch tillsammans med hennes man Sam och dottern Saga. Tyvärr tog jag inga bilder på allt smarrigt vi fick men jag ska bli bättre på det. Bilder gör mycket till en story, eller hur? Som tur är så är Erica själv väldigt snabb med att använda kameran vid varje måltid, så hon dokumenterade åtminstone efterrätten på sin blogg.

Något jag tänker på varje gång jag ser Saga är hur oerhört klar hon är i blicken. Hon har så ofantligt mycket energi och jag är övertygad om att vakenheten hon utstrålar är resultatet av den dominerande rawfood-kost hon äter. Jag kommer så väl ihåg när Palmcrantz-familjen var hemma hos oss och Saga fick sallad, som hon inte bara åt mängder av med god aptit, utan dessutom med iver ville ha mer av utropandes: "Meeera sallaaad!" Det är en ovanlig respons på sallad hos barn, måste jag säga.

Nu när jag har barn själv har jag börjat fundera mer på hur kosten ska se ut här hemma. Ericas senaste bok känns som ett självklart inslag vad gäller godsaker. Men hur stor del av vår huvudsakliga kost som ska vara raw har vi inte riktigt hittat än. Ericas slogan "Go Raw you own way" ser jag som bra ledord för att hitta en balans som passar oss.

Henrik

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar