måndag 17 maj 2010

Rawfoodresan på Twitter


Nu finns Rawfoodresan även på Twitter, för dig som vill få miniuppdateringar och tips mellan våra inlägg. Ibland vill vi dela med oss av små saker som kanske inte förtjänar ett tillräckligt stort utrymme för att skriva om. Här intill kan du se de senaste uppdateringarna.

Om du inte har ett konto på Twitter, så skaffa ett och följ oss.

Kram från oss!

Henrik och Jessica

7 kommentarer:

 1. Vad kul att jag hittade er blogg då jag själv är intresserad av raw food, levande föda (vet ej riktigt skillnaden) och funderar på att börja köra det lite inom kort. Bor också i Göteborg!

  SvaraRadera
 2. Hej Hysteria!

  Kul att du hittade hit. Hoppas du hittar någon intressant läsning. Vi jobbar på att publicera mer och oftare. Kom gärna med förslag om vad du vill att vi skriver om.

  Kanske kan vi ses någon gång och äta raw?

  SvaraRadera
 3. Det vore såklart jättekul! Jag har tyvärr varit för lat eller stressad eller vad man ska säga för att ta tag i detta, men ska börja planera för det igen! Ledsen att jag inte svarade förr! Ska läsa mycket om detta den närmsta tiden.

  Vilken tycker ni är den bästa affären att införskaffa raw food-produkter i Göteborg så man har rätt saker hemma och vad ska jag lägga pengar på i första hand, tycker du/ni?

  Dumt att jag inte orkar för att hälsan är dålig. Lär ju bli bättre om jag orkar engagera mig i kosten!

  SvaraRadera
 4. Hej igen, Hysteria!

  Jag känner igen det där med att vara för lat. =) Själv tar jag gärna till "lättare" lösningar när jag inte vet vad jag ska göra, istället för att göra en lätt raw lösning. Faktum är ju att rawfood-recept ofta är lätta och går fort att göra. Det handlar helt enkelt om att ändra lite på sina vanor och det brukar inte vara så himla lätt, speciellt om man inte riktigt har bestämt sig för något och varför.

  Jag får citera det gamla kinesiska ordspråket "En resa på 1000 mil börjar med ett enda steg". Bara gör något litet för att komma igång. Byt ut frukosten till en raw variant till att börja med, t.ex. Du kan göra en grön smoothie eller en fruktgröt. Kanske bara en fruktsallad.

  Vad gäller affär så försök hitta en frukt- och grönsaksaffär med stort utbud. Det är främst färska råvaror vi använder framför några specialprodukter. Vi bor i Majorna och handlar ofta på Bangatans Frukt och Grönt.

  Vad gäller specialprodukter som raw kakao och carob eller macapulver m.m. så kan du kontakta Erica Palmcrantz på RawfoodByErica.se. Hon har stor erfarenhet och det är hon som coachar oss i den raw livsstilen.

  Lycka till och hör gärna av dig om du vill träffas. Du når oss på rawfoodresan@gmail.com

  /Henrik

  SvaraRadera
 5. Hej på er!

  Jag har googlat runt lite på raw food o hittade er blogg. Har läst alla inlägg o är nyfiken på om ni fick önskad effekt av dietskiftet. Ni hade ju lite grejer ni ville uppnå.

  SvaraRadera
 6. Hej Johanna!

  Ledsen för sent svar. Vi fick stora effekter av att äta enbart rawfood. Personligen har jag aldrig haft så mycket energi i hela mitt liv, vilket också var min största anledning till att äta raw. Vi gick båda ner i vikt och fick en naturlig "slankhet" i vår kroppssammansättning. Jag orkade mycket mer i min träning och fick en högre uthållighet. Vi hade i princip aldrig några blodsockertoppar eller -dalar, utan njöt av en ganska konstant energinivå.

  Så min uppmaning till dig är att testa så mycket du kan, vill och orkar. Du kommer inte ångra dig. Om du inte köpt Ericas böcker än, gör det. Där har du en jättebra källa för att börja. Dessutom finns det en hel del på nätet, som du säkert redan hittat.

  Lycka till!

  Henrik

  SvaraRadera
 7. Tack! Kul o inspirerande att höra. Ska försöka införa lite mer rawfood i kosten :)

  SvaraRadera