söndag 1 november 2009

Världens lättaste lunch

Många av de bästa recepten kommer till när man är hungrig och bara vill göra något snabbt. Här är ett som kom till igår, mitt i städning och planering för kvällens middag med vänner (raw food för första gången för dem!). Jag hade just gjort av med ett diskberg och ville absolut inte smutsa ner en massa igen. Vad göra? Smoothie! Bara en blender att diska.
För 2 glas:
1 stort päron
2 bananer, gärna rätt mogna
Någon dl blåbär, jag använde frusna, färska innehåller givetvis mer näring.
1 msk proteinpulver (Jag använde inte ett raw, gjort på soja- och mjölkprotein, men kan ersättas med maca, hampa eller liknande.)
Vatten, välj mängd efter hur rinnande du vill ha den.

Mixa! Klart.

Tänk vad enkelt det kan vara med lunch. Jag är fortfarande fascinerad att det går så bra att bli mätt på sådana här enkla recept! Kroppen blir nöjd direkt när näringen är så packad.

Vet du förresten att blåbär är laddade med en massor av antioxidanter och ett ämne som heter lutein, som är väldigt bra för dina ögon?

//Jessica

3 kommentarer:

 1. Hej!

  Först nu upptäcker jag att ni är tillbaka :-)

  Välkomna!

  Vilda

  SvaraRadera
 2. Väntar spänt på fler inlägg :)
  Har precis börjat experimentera med en raw food-diet och tycker er blogg är oerhört intressant och inspirerande.
  Fortsätt att skriva! :)

  / Sofie

  SvaraRadera
 3. Tack för peppande kommentarer Vilda och Sofie! Vi blir alltid lika glada när det verkar som att vi kan inspirera eller intressera någon.

  Mitt bloggande tycks gå i vågor. Jag har satt ett mål att blogga 2 gånger i veckan/men dit har jag inte nått än. Det är lite av och på. Just nu ligger jag mellan 50-80 % raw.

  Är bortrest i helgen, men komnmer att publicera ett recept när jag kommer hem. Något som påminner mig om en bakpotatisröra med kyckling och curry för länge sen. Nu är det cashewnötter istället och salladsblad istället för potatis...

  Hörs snart igen.
  //Jessica

  SvaraRadera