söndag 25 oktober 2009

Tillbaka till 100% Raw - hur gick det?

Att komma tillbaka till 100% Raw gick ju i en handvändning! Mycket tack vare att vi hade en färdig meny och shoppinglista. Resultatet var faktiskt så bra att jag bara fortsätter. Dock är jag inte 100%, det blir någon kaffekopp ibland och vid sociala sammanhang avviker jag, både för enkelhetens skull och för att jag inte ska känna mig inlåst i min kost.

På två veckor har jag nu:
 • Gått ner tre kilo
 • Nästan blivit av med ett eksem som jag haft sen i somras
 • Blivit SÅ pigg! Jag sover max 7 timmar av mig själv och bara VILL gå upp fast det är mörkt.
 • Är jag bara sugen på rå mat, inga mack-cravings eller annat än så länge

Det var spännande att prova menyn från "The Garden Diet". Den var väldigt annorlunda från programmet från Alissa Cohen, som jag följde första gången jag provade att leva på 100% Raw Food. Jag älskar enkelheten i den jag följer nu. Jag dras till "simple living" och det är verkligen detta.

Dagen börjar oftast med apelsinjuice. Om man vill utblandat med någon annan frukt till en smoothie, t ex banan. SÅ gott!! Till lunch äter man en större måltid med grönsaker och avokado eller nötter och till middag blir det återigen ofta något mer drickbart, t ex nötmjölk eller en melondrink. Mellan målen snackar man på frukt, och om man inte vill gå ner i vikt, även nötter. Att laga mat med dessa menyer känns inte som en stor grej, utan går ofta väldigt snabbt och smidigt. Jag gillar att tillreda min lunch på morgonen och det går ju bra när man kan göra det snabbt med ett fåtal ingredienser.

Storm och Jinjee betonar också vikten av att röra mycket på sig när man äter Raw Food. Jag försöker få i mycket vardagsmotion som att cykla till jobbet, promenera, solhälsningar (yoga) etc men har även satt nya mål för min träning. Nu ska jag vara på gymmet 2 gånger i veckan! Bäst att outa det här, så att det är fler än jag som vet om. Det blir svårare att slarva då...

Vad är det då jag vill med mina program, kanske någon undrar?
Jo, jag är väldigt nyfiken på vem jag skulle vara om jag hade en perfekt hälsa. Hur skulle jag se ut, hur skulle jag må, vilken energi skulle jag ha, hur mycket sömn skulle jag behöva? Vår näringsvärld idag kretsar mycket runt RDI och sådana saker. RDI, (=rekommenderat dagligt intag), som myndigheterna går ut med, är baserat på vad som krävs för att kroppen inte ska bli sjuk, alltså någon slags miniminivå av vad du ska äta för att hålla dig över vattenytan. Där vill inte jag vara, jag vill flyga uppe bland molnen! Och jag vill göra det naturligt. Tillsatser och döda djur är inget för mig.

Rawfood-resan fortsätter med sikte mot molnen.

Ha det inte bra, ha det bäst!
//Jessica

1 kommentar:

 1. Kul att höra, Jessica!

  Jag blir lite sugen på att testa deras 1-veckasprogram jag också =)

  eanie

  SvaraRadera