fredag 23 oktober 2009

Sojamjölk - inte hälsosamt?

Innan du provar sojamjölken från förra inlägget, läs även detta så att du kan ta ett mer informerat beslut.

Fick en intressant kommentar till det förra inlägget:

Bloggaren Henrik (sju sorters kakor) skrev: Jag skulle direkt avråda från sojamjölk och framförallt rå sådan då den är direkt ohälsosam. De enda sojaprodukter jag använder är fermenterade.

Måste erkänna att jag inte är särskilt insatt i effekterna av soja och sojamjölk. När jag äter Raw Food använder jag det inte och när jag inte gör det drar jag mig för att köpa något som är så processat och står sig i ett år! Därav är jag rätt så okunnig. När jag dock fick ett recept med vid köpet av min nya blender, blev jag nyfiken på att prova att använda det i min matlagning. Kan jag göra det själv känns det bra, tänkte jag.

Henrik, kan du upplysa mig och läsarna lite mer om vad som gör sojamjölk ohälsosamt, och varför det är ännu dåligare när den är rå? Det skulle vara väldigt intressant.

Under tiden ska jag ge mig själv en läxa och läsa på lite mer. Har med ett halvt öra lyssnat på debatten om genmodifiering, men trodde att vanlig soja, som inte är modifierad är ok.

Vad säger ni andra? Vad tycker ni om soja? Är det bra eller dåligt och av vilka anledningar? Upplys och lär mig och andra läsare!

/Jessica

1 kommentar:

  1. Sojabönor är oerhört histaminrika dessutom, vilket den som liksom jag själv är histaminintolerant eller har sådana symtom men inte vet varför bör känna till. Jag undviker därför soja utöver andra orsaker.

    SvaraRadera