söndag 11 oktober 2009

Är bloggen död?

Ja, det har ni säkerligen frågat er, om det nu finns någon läsare kvar. Men nu ska det bli liv här igen, i samma takt som vi slutar att äta död mat! Min nya bilring gjord av mackor har jag inga planer på att spara, så här blir det nya tag!

För att komma igång ordentligt igen har vi idag köpt en veckomeny från Storm och Jinjee Talifero och The Garden Diet (Som kuriosa kan nämnas att Jinjee är Erica Palmkrantz kusin, och det var där Erica kom i kontakt med Raw Food). Tänk vad lätt det är att ta nya tag. Ett mail som föreslog att jag skulle testa en veckomeny var allt som behövdes, jag bestämde mig direkt! Hur bekvämt som helst, för 10 dollar får du en e-bok med recept för en vecka inkl shoppinglista för 2 shoppingrundor. Du väljer om du vill köra "Weight gain", "weight loss" eller en meny för barnen. Med min mack-mage är det inget snack om vilken meny jag ska ha...

Så i eftermiddags tog vi en tur till vår kära grönsaksaffär som vi inte varit inne i på ganska länge. På vår shoppinglista stod det att vi skulle köpa en hel låda med apelsiner! Och det gick faktiskt att få ett schysst pris när vi köpte så mycket. En låda innehöll 16 kg och den fick vi betala 190 kr för. Det lönar sig att försöka förhandla lite! Testa i din affär. Nu undrar jag om vi verkligen kommer att göra av med 16 kg apelsiner så där i brådrasket, men med frukost nästa dagligen bestående av en knapp liter apelsinjuice per person så lär det väl gå åt en del. Och det ska bli intressant att se om jag verkligen kommer att vilja dricka en hel liter jucie på en gång. Det får morgondagen utvisa.

Vid första anblicken verkar menyn från The Garden Diet mycket enklare att tillreda än den vi följde från Alissa Cohen. Menyn är mer simplistisk. Apelsinjuice, smoothie med få ingredienser eller enkel fruktsallad till frukost, ett mer "tillrett" mål till lunch, med mycket grönsaker och smoothies eller nötmjölker till middag. Däremellan frukt i så stora lass man själv önskar. Ska man bygga muskler eller gå upp i vikt ska man även "snacka" på nötter.

Häromdagen köpte vi en ny Blender, med fruktfilter. Jag har bara börjat utforska möjligheterna med den, men det verkar faktiskt som att det går att göra nötmjölk med den utan att hålla på att sila!! Provade med chasewnötter idag, och det blev jättebra. Finns även ett recept för att göra sojamjölk i den. Jag har blötlagt sojabönor för att prova. Återkommer med mer rapporter när vi testat mer, men det verkar faktiskt som att göra nötmjölk har blivit något som bara tar någon minut! :)

Köket är laddat med frukter och örter!


Vi hörs snart igen!
//Jessica

8 kommentarer:

 1. Klart ni har läsare kvar =) Välkomna tillbaka!

  /eanie

  SvaraRadera
 2. Hej Eanie!
  Du är stadigt rotad i den rå myllan antar jag? Några tips till de som kanade nerför smörgåsberget?

  //Jessica

  SvaraRadera
 3. Go go go go!

  Gott att se att ni är uppe och kör igen.
  Håller själv på med en återstart. när jag slutade snusa började jag äta dött, men nu ska jag på banan igen

  SvaraRadera
 4. Vad kul att ni är tillbaka, ska bli kul att följa er igen! Är det en Philips ni har köpt? Jag har en sån med fruktfilter och den är helt suverän på att göra nötmjölk, behövs inte alls silas. Lycka till!

  SvaraRadera
 5. nja, har själv toppat och dalat ett par ggr... smid medan raw food-glädjen glöder, kanske? =) ska bli intressant att höra om hur veckoplanen funkar!

  SvaraRadera
 6. Jepp, det är en Philips. Vi gjorde över en liter mandelmjölk av bara farten igår. Smaksatte med dadlar och raw kakao. Yum!

  Skönt att vara tillbaka på den här kosten igen. Nu kör vi 100% den här veckan, men sedan vill jag nog ha vissa go'a grejer som smaklökarna dansar jitterbugg till. Huvudsaken är att jag inte trillar ner i ett träsk med bara energilös mat. Idealet för mig tror jag skulle vara 80% raw food. Då känns det ok att äta mindre nyttiga saker emellanåt.

  Vad är en bra balans för dig?

  SvaraRadera
 7. Väntar spänt på besked om hur sojamjölkem blev... Med tillhörande recept (c:

  SvaraRadera
 8. Hej Johan!
  Sojamjölken blev sådär. Inte jättegod att dricka som den är, men jag ska prova att göra en drink på den som jag brukar göra med "vanlig" sojamjölk för att se om det fungerar.

  Om du vill testa är receptet redan nu behöver du:
  80 g sojabönor
  6 dl vatten
  Något att söta med: Dadlar, honung etc
  En blender med fruktfilter

  Blötlägg 4 timmar. Häll sedan sojbönorna och blötläggningsvattnet i fruktfiltret som du redan monterat i blendern. Kör med fullt ös tills det inte verkar bli mer färg på vätskan och nivån inte längre stiger. Häll över mjölken i en annan behållare. Ta ur fruktfiltret och bönresterna. Rengör och häll sedan tillbaka mjölken och mixa med det du valt att söta med.

  Ska man göra mjölkdrink är det väl bara att köra på härifrån. Jag gjorde en väldigt lyckad blandning som jag kommer att lägga ut här snart (har inte proportionerna hos mig just nu). Ingredienserna var dock sojamjölk (från affären, mandel, kokos, banan, macapulver och rå kakao. För att beskriva hur gott detta blev använde Henrik vår norska vän Pauls utryck för när något smakar väldigt gott: "Det knyller i munnen!" :)

  SvaraRadera