torsdag 9 juli 2009

Skräpmat eller Superfood: Vad är din hälsa värd?

En fråga som vi ofta får är: Är det inte dyrt med raw food? Vi har varit inne på det här förut, men jag inspirerades att ta upp det igen. Det var efter att ha läst följande citat från Jinjee Talifero. Jag vill därför gärna dela med mig av det som jag själv känner i den här frågan. Varsågod, Jinjee:

"You hear people express joy at finding really cheap food. – Wow! That is such a foreign concept to me. Yay, I get to put the cheapest food possible in my body! Weird! But I guess I am the weirdo because I do not spare expense to put the best possible fuel in my body.

It is like seeing wealthy people eating at McDonalds! Why, if you are wealthy, would you eat at a garbage food outlet? Why, if you have the money, do you buy a toxic home? Some people have no choice. But for those who do, the choice should be clear." -- Jinjee Talifero --

Alltså, är du värd att äta det bästa för din kropp? Om du har ett val, varför inte välja det som ger dig mest näring, energi och hälsa?

/Henrik

Läs andra tankar kring raw food

4 kommentarer:

 1. Denna kommentar är väldigt inspirerande och tankeväckande. Den får än verkligen att tänka till på vad det är man håller på med. Jag har tidigare skrivit kommentarer här och är den där gravida kvinnan som haft diab under sin grav. Nu är bebisen ute och jag har ingen diab längre, jag ammar och försöker äta så nyttigt som möjligt och så mkt raw food som möjligt. Har idag bl a ätit Storms strawberry shortcake som är supermums :), även gjort lite av Ericas mumsiga chokladmousse :) Mumma för en ammande kvinna!!! :)

  SvaraRadera
 2. Jag undrar om folk egentligen tänker efter hur mycket pengar de själv spenderar på mat. Kött är väl dyrt? Och ost? Godis? Alkohol? Cigaretter? Och alla andra ofta onödiga och onyttiga saker man generellt hittar på sitt kvitto. Ta bort allt det där och handla eko och raw och jag tror fortfarande inte att det blir dyrare. Det finns mycket halvdyrt man kan ge upp för att få lite extra till bra mat.

  SvaraRadera
 3. Härligt att höra att du kan äta raw food nu igen! :)
  /Jessica

  SvaraRadera
 4. ett sätt att få maten billigare är att gå ut och plocka gratismat i naturen. ogräs är det inte så många som gillar, men det är värsta vitaminbomben! nässlor, maskrosblad, kers mm. nyttigt OCH gratis!! passar bra i smoothies och sallad

  SvaraRadera