torsdag 23 juli 2009

Inspirationskällor och och lite andra funderingar

Hej alla glada!
Okej då, även ett varmt hej till er som inte är lika glada som jag idag...

Jag är så glad för att jag hittat ett spännande nätverk för oss gröningar. Kolla in: http://greenroomsverige.ning.com

Jag har tidigare skrivit om att det bästa sättet jag hittat för att hålla min motivation för rå mat uppe är att prata med likasinnade och inspireras av dem som går samma väg. Detta verkar vara den perfekta nätplatsen i Sverige för detta!

Vill också passa på att tipsa om att Erica Palmkrantz har en långhelg med Raw Food och Yoga tillsammans med Sam Aziz 17-20 september. Det är så synd att det sammanfaller med min systersons namngivning. Jag hade verkligen velat åka. Jag kommer definitivt följa med en annan gång.

Det är lite skralt med inlägg från oss för tillfället. Vi har semester. Och det blev visst semester i mer än ett avseende, semester från Raw Food hade jag inte planerat, men det bara hände någonstans på vägen. Här sitter jag drickandes kaffe och äter Carte D'or Stracciatella medan jag skriver, hur gick det till?!! Jag kanske har haft semester för länge, för jag som brukar vara så perfektionistisk och slå på mig själv när jag gör "fel" bara rycker på axlarna och säger "C'est la vie". Jag ska efter semestern försöka komma fram till vilken balans jag vill ha i min kost, hur många procent som ska vara Raw Food, just nu har jag ingen aning och allt bara flyter.

Vad tycker du är lagom? Ska man vara 100%:are eller ingenting, eller är det ok med en blandning av olika typer av kost? Skriv och berätta hur din balans är idag och hur din perfekta kost skulle se ut. Hur blir både kroppen och själen lycklig på en gång?

/Jessica

4 kommentarer:

 1. Jag tycker det låter hälsosamt att rycka på axlarna jag... ;-)
  Själv försöker jag hitta en balans som just nu funkar för mig. Den innebär att när jag själv kan påverka mina val äter jag raw, och när jag blir bjuden/går ut och äter (och inga alternativ finns) äter vegan/vegetarisk kost. Märker ju iofs att min kropp mår bättre på raw, men den sociala biten är ju så otroligt viktig för välbefinnandets pussel! Minst lika viktigt tror jag är att vara snäll mot sig själv när man gör "felsteg", det är bara att ta nya tag. Fokusera på att man faktiskt är snällare mot sin kropp än de flesta andra bara genom att ha tagit ett steg mot raw.
  Ha en skön sommar!

  SvaraRadera
 2. Jag är väldigt intresserad av den holistiska livsstilen och att man ska äta och må bra, äta bra mat och må bra. Men ska man sitta och ha ångest över maten och tänka negativa tankar, hålla på och sätta upp sånt som fel och rätt...ja då tycker jag att man är ute och cyklar. Det handlar ju inte bara om att äta rätt, der är minst lika viktigt med känslorna man har för maten. Intresserad av auyrveda?? Ta en titt på det hela, man kanske inte vill börja äta vediskt men ta en titt på deras filosofi...yogan kommer ju från auyrveda...det är en del av vedaskrifterna. Kram på er och tack för en bra blogg...längtar efter att ni ska börja skriva dagligen :)

  SvaraRadera
 3. Jag äter för att må bra, inte för att slaviskt följa någon speciell "diet" eller livsstil. Jag lyssnar till min kropp, min själ och mitt hjärta.

  Jag är som bekant inte 100% raw, snarare kanske 70%, vissa dagar 50 och andra 90.. För mig passar det bra, just nu.
  Jag äter alltid broccolisoppa till frukost (ej raw) och jag fullkomligt älskar min frukostsoppa och jag mår bra utav den.

  Det här med 100% eller ingenting är för mig personligen bara dumt, tack och lov så är vi ju alla olika. =) För mig gäller det att ha balans, finna min egen väg, finna det som är bäst för just mig.
  Mitt "jag" är resultatet av hur jag lever, tänker, äter och älskar. Att vakna varje morgon med ett leende på läpparna, att känna tillit till livet, att älska mig själv, att ha roligt under tiden, att må riktigt bra och vara full av energi.. ja då vet jag att jag gör rätt, det som är rätt för mig. Life is good!

  Önskar er en fortsatt fin sommar!

  Stor kram
  Anna

  SvaraRadera
 4. Hej!

  ser fram emot att få höra mer om era råa äventyr.
  annananpajen och bananglassen var grymma!

  SvaraRadera