torsdag 25 juni 2009

Raw sommar: Vad är ditt bästa tips?

Hej allihopa!

Vi fick en så underbar kommentar från Anna, som skriver att hon saknar oss! Det fick fart på min penna, eller snarare mitt tangentbord. Vad härligt att vara saknad! Det är inte lätt att veta om vår blogg bara är vår egen dagbok eller om någon faktiskt läser, så glada tillrop uppskattas ENORMT.

Sorry att vår röst har tystnat. Vi har inte glömt bort bloggen, men varit lite upptagna. Måste också erkänna att vårt intag av Raw Food minskat en del under den här upptagenheten. Det är lätt att falla ur bra vanor. Lika lätt som det är att skapa dem. Mackor är gott, men ger inte det resultat jag vill ha. En macka-svullen mage på stranden igår kväll var inte kul, även om måltiden med macka och croissant smakade väldigt gott när jag hade sand mellan tårna. Idag har den sjunkit ihop lite igen. Jag märker direkt när jag får i mig gluten och mjölk (ostmackor...) att det bara är smaklökarna som uppskattar det. Kroppen i övrigt blir tung och svullen och jag känner mig så tjock. Hur svårt ska det vara att vara snäll mot sig själv på riktigt?!

Vad har du för tips för att hjälpa mig på traven att hålla mig på banan och ge min kropp det den helst vill ha (som jag insett är Raw Food)? Vad inom Raw äter du i sommar, som är enkelt och lätt att ta med sig ut till stranden? Överös oss med tips så att vi kommer igång ordentligt igen!

Erika Palmkrantz tog ett superbra initiativ till en Raw Food pick-nick här i Göteborg för någon vecka sedan. Den blev dock inställd eftersom datumet passade få. Jag hoppas på att det blir ett nytt tillfälle snart. Låt oss veta om du vill följa med, så hör vi av oss när det blir dags (antingen via en kommentar här eller till rawfoodresan@gmail.com)

Hör gärna av dig om du har vägarna förbi Göteborg och vill träffas för att prata och äta raw food. Vi vill umgås mer med likasinnade och utbyta erfarenheter och tips. Tillsammans kan vi lära oss av varandra.

Passa på att dricka solljus i lagom dos och njut av livet!

Jessica

3 kommentarer:

 1. jag försöker utnyttja den variation som automatiskt följer med att äta efter säsong. inte tvunget för att det är bättre för miljön att äta lokalodlat när det går, utan för att maten smakar så mycket mer och godare då än ur säsong. jag älskar smaken av jordgubbarna som korsat sig med smultron i vår lilla trädgård, och salladen sen! och gräslöksblommorna.. just nu har jag snöat in på färsk mynta och har den i allt från raw musli till smoothies. och vattenmelon skulle jag kunna leva på! utbudet av färsk frukt, grönt o bär är överlägset nu. motivationen sitter i smaken =)

  annars är mina inspirations-tips att ta en liten stund var dag till att lyssna på en podcast eller intervju på ämnet raw, läsa bloggar eller artiklar, kanske se en film. jag prenumerar tex på Get Fresh (finns minst 2 andra rawtidningar) och läser en artikel ur den var frukost. ger en bra mindset inför dagen!
  sen ska man inte vara alltför hård mot sig själv, utan när man äter sådant man egentligen inte vill, se åtminstone till att njuta av det man äter. och ta nya tag sen. no guilt.

  SvaraRadera
 2. Hej Henrik och Jessica.

  Så rara ni är som blev så glada, det gör mig alldeles varm i hjärtat.

  För att upprätthålla en livsstil så måste det vara roligt och precis som du skriver så tror jag även på att hålla sig uppdaterad inom ämnet, ständigt söka ny inspiration och att umgås med likasinnade. Själv så försöker jag alltid att göra ett aktivt val innan jag äter, jag frågar mig om det här är det som är bäst för mig, mina celler och min själ att äta just nu. Mycket effektivt. =)

  Själv så är jag inte 100% raw, inte ännu iaf. =) Men sedan flera år tillbaks äter jag -vete, socker och mjölkprodukter. (med undantag för vår bröllopstårta som innehöll allt av detta, men det var det värt!=)) Dessutom så äter jag ekologisk och "ren" mat, tillsatser av olika de slag samt kött och dylikt välde jag bort för jag minns inte ens hur länge sedan. Men jag har haft och har än i dag mina undantag..

  Men jag älskar raw och jag blir mer och mer inbiten, därför vart jag så glad när jag fann er!

  Ser mycket fram emot videon, låter väldigt gott! (Dessutom tar jag gärna en snabblektion i iMovie när ni blivit på det klara med det ;-))

  Önskar er en fortsatt underbar dag!
  Stor kram
  Anna

  Ps.
  Ett svalkande gott tips:
  Blåbärsglass
  2-3 port
  0,75 dl solrosfrön (eller andra frön/nötter)
  2 dl filtrerat vatten
  1 paket frysta ekologiska blåbär, 225 gram
  1 tsk äkta vanilj
  4-5 hackade färska dadlar

  Mixa frön/nötternar till ett mjöl i en mixer. Tillsätt vatten, blåbär, vaniljpulver och hackade dadlar och mixa. Servera glassen med en gång eller låt stå i frysen en stund först.

  SvaraRadera
 3. Tack för bra tips! Jag håller helt med dig Eanie, om att dagligen skaffa sig inspiration och info från raw food-källor. Jag jobbar exakt så inom andra områden i mitt liv, och har nu tänkt att jag ska göra så även här. Därför blev jag väldigt glad över "RawMomSummit", där jag kan få 27 mp3-intervjuer och en massa e-böcker till min dagliga dos.

  Idag ska jag ta med mig klossen "Consious Eating" till stranden. Det är min första semesterdag idag, hurra! Nu ska jag göra raw picknick och funderar på vad jag har lust att ha med mig. Fruktsallad kanske. Ska nog ta och göra blåbärsglass till frukost först!

  //Jessica

  SvaraRadera