onsdag 20 maj 2009

Pajen från Himmelriket: Introducing Monsieur Ananas

Här är den, som utlovat. Den gudomliga ananaspajen à la raw food. Den här pajen kommer imponera på både dina egna och andras smaklökar. En perfekt dessert eller mellanmål en skön sommardag. Eller varför inte till frukost (den är ju nyttig)?Botten (kommer från Erica Palmcrantz bok "Raw food på svenska":

5 dl valnötter
2 dl kokosflingor
1/2 tsk kanel
1/2 tsk mald muskotnöt
1 nypa salt
8 dadlar
1 dl russin
1-2 msk honung

Fyllning:

1/2 stor ananas eller en hel, beroende på hur stor den är
En näve orostade cashewnötter
Vaniljpulver

1. Kör valnötter, kokos och kryddor i matberedaren och kör tills de finfördelats.
2. Tillsätt dadlar, russin och honung. Kör tills det påminner om en pajdeg.
3. Tryck ut degen i en pajform.

Fyllning (Henkes alldeles egna påhitt):

Kör cashewnötterna i matberedaren tills de finfördelats. Tillsätt ananasen och lite vaniljpulver (inte vaniljsocker) och mixa ihop allt. Häll sedan över smeten i pajformen. Garnera med färska jordgubbar och sist men inte minst, njut utav bara **#"%€&/(***)!

/Henrik

PS. Imorgon får du ta del av våra svar på några av de vanligaste frågorna vi får om raw food.

6 kommentarer:

 1. Linda Ceylan20 maj 2009 13:34

  jaaaam jaaam det där såg gott ut, ska absolut testas / Linda

  SvaraRadera
 2. Ååååhh...vad den ser god ut! Synd att jag inte kan äta den bara. Har graviditetsdiabetes!! :( Jag önskar att jag kunde äta Raw food men kan inte. :(

  SvaraRadera
 3. Hej Anonym!
  Graviditetsdiabetes, vad är det? Går det över när babyn är född?

  Jag läste en del om hur diabetiker ställt om till raw food och så småningom fått bort alla symptom. Det jag minns som grunden var att främst äta grönsaker, men om/när man äter frukt ska man äta nötter till för att balansera. Gradvis, allt eftersom blodsockret stabiliserats, kunde personerna gå över till mer frukt. Det står lite om detta i Alissa Cohen's bok "Living on live food", och jag är säker på att du kan hitta mer info på andra ställen. Jag har själv inte problem med detta och är inte särskilt kunnig (bara en vetgirig bokmal...), så sök kunskap på fler ställen.

  Någon mer som kan dela med sig av kunskap och lästips om rawfoodomställning vid diabetes?

  Efter allt jag läst är jag tämligen övertygad om att Raw Food har extrem potential att hjälpa med människor med olika sjukdomar att bli helt friska och leva ett fantastiskt energifyllt liv!

  /Jessica

  SvaraRadera
 4. Jag har haft graviditetsdiabetes med mina andra 2 graviditeter också och då har det försvunnit efter grav. Men det finns ingen garanti för att det ska försvinna efter denna grav också. Skulle jag drabbas av diab typ 2 efter denna grav kommer jag satsa stenhårt på raw food för jag har också läst om folk som har blivit friska och helt symtomsfria av diab genom raw food. Bland annat en kille som är 20 år (kommer ej ihåg vad han heter men han var från USA) som healade sig själv från diab typ 1!!! :O Klarade han det så ska det funka för sådana med diab typ 2!! Men vi får se vad som händer...

  Tack!

  SvaraRadera
 5. Sprang just på en länk till en filmtrailer om hur 6 personer har kraftigt reducerat sin diabetes på 30 dagar med hjälp av raw food! Kolla in här:

  http://www.rawfor30days.com/

  /Jessica

  SvaraRadera
 6. Den här pajen är så himla god! Tack för receptet.

  SvaraRadera